Suriname heeft samenwerkingsgesprekken met vijf landen

Na 10 jaar opnieuw overleg tussen Suriname en Guyana
maart 1, 2017
Info 10 – Huiselijk geweld binnen o.a de Islam – 1 Mrt ’17
maart 1, 2017
Show all

Suriname heeft samenwerkingsgesprekken met vijf landen

Ambassadeurs van India, Nederland en Indonesia en de niet-residerende ambassadeur van Israël brachten afgelopen vrijdag beleefdheidsbezoeken aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack- Beighle.

Tijdens de gesprekken met de Indiase ambassadeur, Kumar Satender, is overeengekomen om vooral op het gebied van ICT elkaar verder te ondersteunen. Suriname maakt volgens hem nuttig gebruik van de trainingen die door de Indiase Republiek worden aangeboden.

Minister Pollack-Beighle heeft tegenover de Nederlandse ambassadeur, Ernst Noorman, aangegeven dat er een stevige band bestaat tussen de twee landen en dat de samenwerkingsrelatie verder zal worden uitgediept. Suriname en Nederland werken al samen op verschillende gebieden zoals toerisme, justitie, economie en rechtshandhaving.

Het belang van samenwerken met Indonesië plaatst minister Pollack tegen de culturele en historische achtergronden. Aangezien Indonesië ook bekend staat om het maken van houtsnijwerken heeft de minister in het gesprek met ambassadeur Dominicus Supratikto aangegeven, dat ze een trainingsfaciliteit wil oprichten voor het vervaardigen van houtsnijwerk, voor export naar de rest van de wereld.

Mordehai Amihai- Bivas, de niet residerende ambassadeur van Israël, gaf aan Suriname mee te ondersteunen om vroege schoolverlaters van het slechte pad en uit de werkloosheid te houden. Verder vroeg de ambassadeur ondersteuning aan Suriname voor de verkiezing tot niet permanent lid bij de Veiligheidsraad van Verenigde Naties. Minister Pollack verzekerde de ambassadeur dit dossier te zullen bekijken.

Comments are closed.