Suriname doet mee aan ‘Decade of African Descent’

Dagbladen overzicht – 6 augustus 2019
augustus 6, 2019
Kirpalani stichting doet donatie aan Academisch ziekenhuis
augustus 6, 2019
Show all

Suriname doet mee aan ‘Decade of African Descent’

Suriname wil invulling geven aan het ‘Internationale Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst’. Daarom heeft het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, onlangs met organisaties die zich in Suriname bezighouden met de Afrikaanse cultuur een brainstormsessie gehouden. Het ‘Internationale Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst’, door de Verenigde Naties uitgeroepen, is begonnen in 2015 en loopt tot en met 2024. Het doel is om meer samenwerking tot stand te brengen tussen personen van Afrikaanse komaf; zowel nationaal, regionaal als internationaal. De nadruk ligt daarbij op economische, sociale, culturele, civiele en politieke rechten van de doelgroep. Tijdens de bijenkomst zijn drie commissies ingesteld die zich zullen buigen over dit vraagstuk. Cultuurdirecteur Elvira Sandie zegt aan Radio 10, dat er met de verschillende culturele organisaties zal worden nagegaan, hoe Suriname invulling kan geven aan het thema.

Een van de deelnemers aan de brainstormsessie was kunstenaar Obed Kanape. Hij ziet het als een mooie gelegenheid om te kijken wat de positie is van ‘zwarte’ mens. 

U hoorde Obed Kanape tijdens de onlangs gehouden brainstormsessie in verband met ‘Het Internationale Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst’. Medio december dit jaar komt er een eindverslag, dat wordt aangeboden aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Comments are closed.