Suriname ambulancedienst gaat in zee met brandweer Nickerie

Wederom Jongeren Informatiebeurs in Nickerie
juli 19, 2019
Hoofdstad Nickerie viert 140-jarig bestaan met activiteiten
juli 19, 2019
Show all

Suriname ambulancedienst gaat in zee met brandweer Nickerie

Stichting Suriname Centrale Ambulancedienst (SUR-CAD) heeft donderdag een draagbaar, een zogeheten spider harnas naast enkele nekkragen en een scoop, gedoneerd aan de brandweer van Nickerie. Met de medische hulpattributen worden de brandweerlieden in staat gesteld professioneler op te treden in het bevrijden van slachtoffers die bekneld zijn geraakt en/of bij andere calamiteiten. SUR-CAD-directeur Raoul Brug geeft aan dat er reeds een goede samenwerking is met de brandweer van Paramaribo. Volgens hem is het nu tijd dat het wordt doorgetrokken naar het district. Als onderdeel daarvan wil de ambulancedienst er ook simulatieoefeningen houden.

Brug doet uit de doeken dat zijn organisatie op korte termijn ISSO-gecertificeerd zal zijn. Met dat op zak gaat hij via het Ministerie van Volksgezondheid proberen te werken aan een samenwerkingsrelatie met de ziekenhuizen. SUR-CAD is geen concurrent van hun ambulances, benadrukt hij, maar probeert slechts deze tak van medische hulp naar een hoger niveau te tillen.

Raoul Brug, directeur van de Stichting Suriname Centrale Ambulancedienst, in Nickerie over de samenwerking met de brandweer in het district. SUR-CAD werkt bij simulatieoefeningen met de Lotus Vereniging uit Nederland, die is gespecialiseerd in het nabootsen van ongevallen met slachtoffers. De Surinaamse ambulancedienst is op 13 november 2013 opgericht, onder de naam Suraems.

Comments are closed.