Stopzetten inreisverbod VS blijft van kracht

Partnerschap gaat toerismesector helpen ontwikkelen
februari 10, 2017
Padieboeren en exporteurs krijgen ‘Certificate of Outstanding Achievement’
februari 10, 2017
Show all

Stopzetten inreisverbod VS blijft van kracht

Een gevoelige nederlaag voor Donald Trump. Het controversiële inreisverbod blijft opgeschort. Dat heeft het federale hof in San Francisco bepaald.

Meteen na de uitspraak liet hij via zijn Twitteraccount weten zich niet neer te leggen bij de uitspraak. ‘See you in Court. The security of our nation is at stake!’, schreef hij met hoofdletters. De president toonde zich eerder al laaiend dat een lagere rechter in Seattle de ban voor reizigers uit zeven moslimlanden afwees. Volgens hem kon iedereen inzien dat het tijdelijke inreisverbod nodig is. De ban zorgde voor massale protesten op vliegvelden in Amerika.

Demonstranten toonden zich na de uitspraak tevreden dat de rechtbank dit soort beslissingen van de president weet te voorkomen. Het hof in San Francisco had twee dagen nodig om tot een besluit te komen. Alle drie de rechters waren voor opschorting, ook de rechter die door de Republikeinse president George W. Bush was benoemd.

Nu volgt er nog een lange juridische strijd en zal het Witte Huis proberen een uitspraak van het Hooggerechtshof in Washington te vragen of bij een ander hof in het land.

Comments are closed.