Stichting Lobi Nickerie na 41 jaar in eigen gebouw

Opbrengst Su Aid 2019 bestemd voor operationele ziekenhuizen
november 19, 2019
10 Mobiel – Naomi Faerber – 19 november 2019
november 19, 2019
Show all

Stichting Lobi Nickerie na 41 jaar in eigen gebouw

Stichting Lobi Health Centre heeft vanaf nu een eigen gebouw in het district Nickerie. Dit, na 41 jaar. Het leek er even op dat de stichting de dienstverlening in het district moest staken omdat ze niet beschikte over een eigen pand. Volgens Lobi-directeur Nensy Bandhoe zou dit een aderlating betekenen voor de kwaliteit van de gezondheidzorg in Nickerie, gezien de preventieve zorg waarmee stg. Lobi zich bezighoudt.

Nensy Bandhoe, directeur stg. Lobi

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugzaken deed de oproep aan ouders hun kinderen aan te moedigen een gezonde leefstijl op na te houden. Dat wil zeggen dat ze op de hoogte moeten zijn van de reproductieve gezondheidszorg en andere diensten van de stichting.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid die ook aanwezig was bij de opening, zei nimmer te zullen toestaan dat gezondheidsdiensten Nickerie verlaten, terwijl de regering decentralisatie predikt en heeft beloofd de gezondheidszorg voor elke burger bereikbaar te maken.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Na 41 jaar actief te zijn in Nickerie, beschikt stichting Lobi pas vanaf maandag over een eigen gebouw in het district.

Comments are closed.