Sportverslagen – 17 mei 2019

Bouterse bezorgd om bemoeienis grootmachten in Venezuela
mei 17, 2019
Dagbladen overzicht – 18 mei 2019
mei 18, 2019
Show all

Sportverslagen – 17 mei 2019

SBA-Basketbal:

Heren Hoofdklasse:
Donderdag: CLD-De Arend Ruckers-Yellow Birds 98-101

Internationaal Sport

Voetbal

De Eredivisie en 34 andere Europese competities hebben zich donderdag uitgesproken tegen een hervormingsplan voor de Europese clubcompetities. De UEFA wil vanaf 2024 onder meer een promotie-/degradatiesysteem invoeren in de Champions League. “Alle nationale competities verwerpen het huidige voorstel voor hervorming van de Europese toernooien”, meldt European Leagues donderdag in een verklaring. De organisatie behartigt de belangen van 35 competities in verschillende landen, waaronder de Eredivisie, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga en Ligue 1.

Wielrennen:

In de zevende etappe in de Giro d’Italia krijgen de renners net als vrijdag een lastige slotfase voor de wielen. In de laatste vijftig kilometer gaat het op en af. De etappe begint in Vasto en eindigt na 180 kilometer in L’Aquila, waar de streep heuvelop ligt. Onderweg staan enkele relatief kleine heuvels op het programma, waarna het op 50 kilometer van de meet moet losbarsten. Het is daarom een etappe waarin ‘punchers’ als Diego Ulissi en Alexis Vuillermoz kansen zullen ruiken op etappewinst. Ook voor de klassementsmannen, die alert zullen moeten zijn om geen tijdverlies op te lopen, liggen er kansen.

NBA-Playoffs:

Donderdag:  Vrijdag:
Western Conference Finals: Game II: Portland Trail Blazers111 at Golden State Warriors114 Stand: 2-0 Warriors Eastern Conference: Game 2: Toronto Raptors-Milwaukee Bucks Stand: 1-0 Milwaukee

Comments are closed.