SPA, KTPI en DA91 willen betere positie in Paramaribo

Dagbladen overzicht 19 januari
januari 19, 2015
Secretaris Generaal Unasur komt naar Suriname
januari 19, 2015
Show all

SPA, KTPI en DA91 willen betere positie in Paramaribo

De leiders van de zeven samenwerkende partijen hebben in het weekend geen akkoord kunnen bereiken, over de posities op de kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee. Er zal deze week verder gesproken worden. Er zouden naar verluidt, diverse concessies zijn gedaan door Pertjajah Luhur (PL), VHP en de NPS, wat echter niet geleid heeft tot een oplossing, meldt Starnieuws.

De NPS, VHP, PL en de BEP hebben elkaar gevonden. Door enkele verschuivingen, is de BEP gezien de omstandigheden tevreden met de plekken die beschikbaar zijn. Vooral de SPA, DA91 en KTPI zouden ontevreden zijn. In Commewijne heeft PL besloten de eerste plaats af te staan aan de KTPI. Daar had de PL de eerste en vierde plek. De VHP is op nummer twee en de NPS op drie.

Soemita gaat akkoord met de lijsttrekkersrol in Commewijne. Echter wil hij dat zijn partij ook zichtbaar is in Paramaribo. De KTPI heeft de dertiende plek gekregen in Paramaribo. De SPA is van de 12e plaats opgeschoven naar 10. DA91 is op nummer 9. De partijen willen een hogere plek hebben. De NPS en de VHP moeten een besluit nemen om de ontevreden partijen tegemoet te komen. De samenwerkende partijen hopen dat vóór de massameeting van 24 januari een overeenkomst wordt bereikt op het niveau van De Nationale Assemblee. Op regionaal niveau is er al een akkoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *