SMS bond ondersteunt raad van commissarissen

Turkse leger staat hoofddoek toe bij uniform
februari 23, 2017
IMT speelt gelijk tegen Racing FC uit Haïti
februari 23, 2017
Show all

SMS bond ondersteunt raad van commissarissen

Het bestuur van de Bond van Personeel bij de NV Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) kan zich terugvinden in de maatregelen die de raad van commissarissen (rvc) heeft getroffen bij het bedrijf. Bondsvoorzitter Rogillio Veldwijk is uitvoerig geïnformeerd door de raad onder leiding van Ashok Rambali.

Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft maandag drie directeuren van staatsbedrijven geschorst, onder wie SMS-directeur Joyce Rozenhout. De bewindsman heeft laten weten dat alle parastatale bedrijven waarover zijn ministerie gaat, onder de loep worden genomen. Overal waar het nodig is, zal er orde op zaken worden gesteld. Volgens Miranda zijn de genomen stappen niet zonder reden gedaan. Er zou sprake zijn van ongeregeldheden, wat ook blijkt uit diverse documenten.

Binnen de SMS komt er een diepgaand onderzoek door de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD). In een verklaring zegt bondsvoorzitter Veldwijk dat het bondsbestuur alle ondersteuning heeft toegezegd aan de raad om samen in harmonie het bedrijf “tot grotere hoogten te brengen.”

Aan Starnieuws heeft minister Miranda eerder gezegd dat op basis van de bevindingen van de CLAD zal worden gehandeld. “Wanneer blijkt dat mensen onschuldig zijn, dan worden ze in ere hersteld.” De schorsing van de drie directeuren volgt na een verzoek hiertoe van de rvc’s bij de bedrijven. Bij Telesur is financieel directeur Russ Headley geschorst en bij het Nationaal Vervoersbedrijf, Lesley Daniel.

Comments are closed.