Samen sociaal-maatschappelijke problemen aanpakken

Sportverslagen – 17 januari 2019
januari 17, 2019
10 Mobiel – Debby Tjon A Hung – 17 januari 2019
januari 17, 2019
Show all

Samen sociaal-maatschappelijke problemen aanpakken

Nieuwbakken dc pleit voor bundeling krachten

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe pleit voor een bundeling van de krachten om sociaal-maatschappelijke problemen in Nickerie aan te pakken. Daarom gaat de burgermoeder op korte termijn met Ngo’s, de politie en maatschappelijke- en vrouwenorganisaties het gesprek aan. Kurban-Baboe, in het verleden zelf actief in een vrouwenorganisatie, is bekend met het probleem van vroege schoolverlaters en tienerzwangerschap. Ook de woningnood bij alleenstaande moeders en jonge drugsverslaafde vaders is een probleem. Volgens Kurban-Baboe moet er een integraal plan komen. Een integraal plan ligt echter niet voor het oprapen.

De nieuwbakken dc van Nickerie wil ook gaan werken aan de communicatie. Vooral de voorlichting, als het gaat om maatschappelijke onderwerpen, moet beter. De informatie bereikt namelijk niet altijd de doelgroep, zegt Kurban-Baboe.

Nisha Kurban-Baboe, de districtscommissaris van Nickerie. Afgelopen vrijdag werd ze door president Desi Bouterse beëdigd. De voorbije dagen is ze vooral bezig geweest met een kennismakingsronde langs de overheidsdiensten. Ze sprak woensdagmiddag met de pers in Nickerie.

Comments are closed.