RUSLAND PROBEERT MEER FRANSEN TE TREKKEN

Puntbrood wordt 20 cent duurder
april 26, 2016
Yelyco weer volleybalkampioen van Suriname
april 26, 2016
Show all

RUSLAND PROBEERT MEER FRANSEN TE TREKKEN

Suriname en Frans-Guyana ondertekenen in mei een document dat moet leiden tot meer toeristische bewegingen tussen beide landen. Jaarlijks wordt Suriname bezocht door ongeveer 50.000 Franse toeristen. Voor minister Andy Rusland van  Transport, Communicatie en Toerisme,  kan het veel beter.  Volgens hem bestaat de potentie er wel degelijk.  Hij geeft toe dat het Schengenvisum een drempel is voor Surinamers om het oost gelegen buurland, dat officieel Frans (Europees) grondgebied is, te bezoeken.

Suriname heeft het probleem al aangekaart, maar het is niet alleen zaak van Frankrijk, maar betreft een Europese kwestie. Donderdag is in Albina topoverleg geweest met de Franse autoriteiten, waarbij een aantal plooien is gladgestreken. Rusland zegt hierover dat er in het verleden enige irritatie was van Surinaamse zijde over de positie die het land had gekregen op een toerismebeurs in het buurland. Daardoor heeft Suriname enige tijd niet geparticipeerd.

Enkele maanden terug heeft Suriname weer deelgenomen, maar volgens de bewindsman is het beter als zaken worden besproken,  zeker met het oog op de toekomst. Suriname heeft voorgesteld om met Frans- Guyana, Guyana en Brazilië na te gaan, hoe het ecotoerisme te bevorderen.  Daarbij wordt volgens Rusland gedacht aan samenwerking met de Braziliaanse staat Amapá, die net onder de Guyana’s ligt. Hij vindt dat het voor de landen goedkoper en aantrekkelijker kan zijn om samen op te trekken. Er moet nog onderzoek gedaan worden naar dit initiatief, maar Rusland denkt dat er voldoende aanknopingspunten zijn om dit doel te bereiken.

Comments are closed.