Rosebel positief over Saramacca project

Valies raadt schoolbezoek vandaag af
februari 15, 2017
Parlement Curaçao verzet zich tegen vervroegde verkiezingen
februari 15, 2017
Show all

Rosebel positief over Saramacca project

IAMGOLD Rosebel Gold Mine is tevreden over wat ze tot nog toe heeft gevonden tijdens haar initiële exploratiewerkzaamheden in het Saramacca Project. De goudvoorkomens voorspellen veel goeds, schrijft de leiding in een persbericht. Dit valt voor alle stakeholders, onder wie de regering van Suriname, gunstig uit.

Het Saramacca project is in 2016 opgestart. Zowel de president en ceo van IAMGOLD, Steve Letwin, als de vicepresident van de afdeling Exploratie van het bedrijf, Craig MacDougall, laten zich in positieve bewoordingen uit over wat de nieuwe mijn kan opbrengen. De toekomst van de Rosebelmijn lijkt hierdoor verzekerd.

Het gebied dat nu wordt verkend binnen het project is sinds de jaren ’90 in exploratie. Eerst in handen van Golden Star, daarna in een joint-venture tussen Golden Star Resources Limited en de Newmont Mining Corporation. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat er een goudreserve voorkomt tussen de 0,5 miljoen ounces (15.500 kilo) en 1,4 miljoen ounces (43.540 kilo) aangetoond. In augustus 2016 tekenden IAMGOLD en de Surinaamse regering een intentieverklaring, waarmee een bedrag van US$ 0,2 miljoen gepaard ging. Bij het ratificeren van deze verklaring in september is nog eens US$ 10 miljoen overgemaakt en is overeengekomen dat de Staat rechtens heeft op meer dan 3 miljoen aandelen van de multinational.

Comments are closed.