President vraagt korpschef ruimte voor besluit

Waaldijk zal per 1 juni aantreden als directeur AZP
mei 18, 2017
Organisatie manifestatie en politie overleggen met elkaar
mei 18, 2017
Show all

President vraagt korpschef ruimte voor besluit

President Desi Bouterse heeft nog geen besluit genomen over korpschef Agnes Daniel. De politiebaas heeft het staatshoofd gevraagd haar te ontlasten van haar taken. De president heeft Daniel echter ruimte gevraagd om een beslissing daarover te nemen. Dit bevestigt de korpschef aan Radio 10. Daniel nam de stap, nadat de politiebond het vertrouwen in de korpsleiding heeft opgezegd. In een persoonlijk onderhoud met het staatshoofd, heeft Daniel haar verzoek toegelicht en oplossingsvoorstellen aangedragen.

 Hoewel ze niet wil ingaan op de voorstellen die ze het staatshoofd heeft gedaan, bevestigt Daniel dat ‘mediation’ daar onderdeel van was. Inmiddels heeft de politiebond aangegeven daar geen heil in te zien. Ondanks alle ruis, zegt Daniel haar werk als korpschef normaal te kunnen doen. 

Korspchef Agnes Daniel. Inmiddels is er een mediation team onder leiding van oud-president Jules Wijdenbosch aangesteld. Dit meldt Starnieuws. Verder hebben zitting in het team: Sharmila Kalidien Mansaram en Eric Sinester.

Comments are closed.