Premier Dominica en president Bouterse bezoeken westendistricten

DNA formuleert standpunt over uitblijven informatie in kwestie Alcoa
juni 13, 2018
Gebrek gender awareness obstakel beleidsontwikkeling
juni 13, 2018
Show all

Premier Dominica en president Bouterse bezoeken westendistricten

De Premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, is voor een officieel bezoek in Suriname. Tijdens zijn bezoek brengt hij samen met president Desi Bouterse een bezoek aan de districten Saramacca, Coronie en Nickerie. In Saramacca is dinsdag het tuinbouwproject van het Nationaal Leger bezocht, het Bijenteelt Info Centrum en de kokosoliefabriek in Coronie werden aangedaan, terwijl de delegatie in het district Nickerie de in renovatie zijnde SML-pellerij in Wageningen en bacovebedrijf FAI in ogenschouw nam.

Premier Skerrit bestempelde de projecten als zeer leerrijk.

Naast de premier en zijn gevolg uit Dominica zitten ook in de staatsdelegatie de Surinaamse ministers van NH, LVV, Defensie, HI&T en de diverse regeringsadviseurs. Voor woensdag staat op schema een bezoek aan het rijstbedrijf Ramadien, waarna de terugtocht naar Paramaribo aanvangt. Dinsdag bracht president Bouterse de Dominicaanse premier nog naar de Centrale Markt.

Skerrit is ook in het land om een kerkelijke milieuconferentie toe te spreken. Donderdag ondertekenen minister Joseph Isaac van Dominica die gaat over Milieu en Yldiz Polack-Beighle van Buitenlandse Zaken een memorandum of understanding. De Dominicaanse delegatie vertrekt 15 juni.

Comments are closed.