Personeel Statistiekbureau dient petitie in bij parlement

10 Mobiel – Sergio Gentle – 8 Juni 2018
juni 8, 2018
Werkers kinderverblijf “Ingrid” roepen hulp parlement in
juni 8, 2018
Show all

Personeel Statistiekbureau dient petitie in bij parlement

Bond voert al langer dan maand actie

Het personeel van het Statistiekbureau heeft dondermiddag ondersteund door moederorganisatie C-47 een petitie aangeboden aan parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De medewerkers van het Algemeen Bureau voor de Statistiek voeren al langer dan een maand actie. De personeelsbond onderhandelt al bijkans 2 jaar zonder succes met de regering over het wensenpakket. De actievoerders richten hun hoop nu op De Nationale Assemblee om tot een oplossing geraken, zegt C-47 voorzitter Robby Berrenstein.

Nadat de petitie was voorgelezen gaf de DNA-voorzitter de aanwezigen mee dat het parlement er werk van gaat maken dat partijen uit dit geschil geraken.

Tot zover hebben pogingen van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname schipbreuk geleden. Die heeft de bond bij het ABS terugverwezen naar de onderhandelingstafel met de regering. De ABS-medewerkers eisen een behoorlijke looncorrectie en ook betere secundaire voorzieningen. Daar voeren ze al ruim een maand actie voor. Het gevolg is dat de inflatiecijfers over april en mei niet worden gepubliceerd.

Comments are closed.