Personeel MMC in actie, complete lamlegging van het ziekenhuis niet uitgesloten

Dagbladen overzicht donderdag 8 februari 2018
februari 8, 2018
Installatie nieuwe verkeerslichten hoek Zwartenhovenbrug-Dokter Sophie Redmondstraat in werking
februari 8, 2018
Show all

Personeel MMC in actie, complete lamlegging van het ziekenhuis niet uitgesloten

Het personeel van het Mungra Medisch Centrum is sedert 2 februari  in actie en wordt er tot  12 uur s’ middags gewerkt. Dit als gevolg van het uitblijven van de uitbetaling  van de kleding en prestatie toelage door de directie. Deze toelages zouden sinds begin januari uitbetaalt moeten worden zegt bondsvoorzitter Brian Tjon Kie Sem aan Radio 10.

Dit actiemodel zou tot 9 februari worden aangehouden om daarna te beslissen  over verder te nemen stappen, maar wat nu nog meer kwaad bloed heeft gezet is het op staande voet ontslaan van een der leden van de bond door de directie. Dit pikken we niet zegt bondsvoorzitter Tjon Kie sem en indien de directeur vandaag niet met een valide reden komt voor het ontslag gooien we morgen de tent dicht reageert  hij gebelgd .

 

Directeur Antoin Elias van het MMC  die vandaag voor bespreking in Paramaribo zit liet Radio 10 kort weten dat de minister van volksgezondheid heeft beloofd uiterlijk volgend week de kleding toelage te zullen uitbetalen. Over het ontslag van de medewerker zegt Elias dat deze brief  ingetrokken is. Hij zegt verder op een nader tijdstip te zullen ingaan op de reden waarom de medewerker in eerste instantie ontslag was aangezegd. Of daarmee de actiedreiging  van de bond is weggemaakt is vooralsnog onduidelijk.

Comments are closed.