Overstap Waidoe afleidingsmanoeuvre SPSB-schandaal

Vicepresident Adhin niet te spreken over uitspraken VES
mei 14, 2019
Sociale projecten Nationaal Leger laten Sharman onberoerd
mei 14, 2019
Show all

Overstap Waidoe afleidingsmanoeuvre SPSB-schandaal

Een delegatie van Pertjajah Luhur is, onder leiding van voorzitter Paul Somohardjo, onderweg naar Nickerie om zich met partijstructuren daar te verstaan. Dit, na het vertrek van William Waidoe. De overstap van de Nickerie parlementariër naar de regeringsfractie zal volgens Somohardjo nauwelijks grip hebben op het verloop van de politieke campagne voor de verkiezingen van volgend jaar.

Hoewel hij zich erg heeft gestoord aan de mededeling van Waidoe maandag in De Nationale Assemblee, was het geen complete verassing. Somohardjo zegt informatie te hebben dat de overtocht met veel trammelant zou worden aangekondigd op de 32ste verjaardag van de NDP in OCER. Dat het nu juist komt, ziet de PL-voorzitter als een poging om de aandacht af te leiden van het SPSB-schandaal.

Zelf heeft Somohardjo meer dan veertig jaar vastgehouden aan de politieke partij waarvan hij medeoprichter is. Hij zegt desgevraagd dat in de politiek van vandaag eigen materieel gewin in plaats van eer en geweten de boventoon voert. De immateriële schade zullen de weglopers met de tijd ervaren, zegt de leider van de PL-fractie. In de voorbije vier jaar heeft Somohardjo de fractie van 5 naar 2 zetels zien slinken.

Somohardjo is ervan overtuigd dat de overstap van Waidoe bestemd is om de aandacht af te leiden van het SPSB-schandaal. Toch zullen de perikelen volgens hem geen invloed hebben op de verkiezingscampagne voor volgend jaar.

Comments are closed.