Oud-president Venetiaan: oplossen crisis eist offers volk

Rij- en voertuigenbelasting mogelijk per 1 januari 2019 Wettelijke basis bijna rond
augustus 2, 2018
Borstvoedingsweek van start in Nickerie
augustus 2, 2018
Show all

Oud-president Venetiaan: oplossen crisis eist offers volk

-Neergang onder NDP is patroon geworden

-Suriname moet bauxietvoorraden niet laten gijzelen

 

Zonder de NDP bij naam te noemen, zegt oud-president Ronald Venetiaan dat het een patroon is dat het land in een neerwaartse spiraal komt met de NDP in de regering. Het voormalig staatshoofd gelooft er echter in, dat de Surinamer over voldoende veerkracht beschikt om de problemen te overwinnen. Venetiaan zei dit in een woensdag uitgezonden gesprek met Gail Eijck van Apintie in verband met het zestigjarig bestaan van het radiostation.

De oplossing van de huidige crisis is niet makkelijk. Een pasklaar antwoord op de problemen is er niet. Overleg tussen regering, bedrijfsleven en vakbond is daarbij noodzakelijk. Het volk zal in ieder geval bereid moeten zijn om offers te brengen.

De oud-president liet ook zijn licht schijnen op de Alcoa-kwestie. Het belangrijkste is dat we de Surinaamse bauxietvoorraden niet laten gijzelen. Er moet volgens Venetiaan naar mogelijkheden worden gekeken om zelf een industrie op te zetten. Nu Alcoa heeft besloten te vertrekken, is het belangrijk te kijken naar de milieu- en gezondheidsaspecten.

Oud-president Ronald Venetiaan, tijdens een interview met Gail Eijk van Apintie. Venetiaan was staatshoofd van 1991 tot 1996 en van 2000 tot en met 2010.

Comments are closed.