Orkaan Hermine aan land in Florida

‘Berlijn onttrekt zich aan Armenië-resolutie’
september 2, 2016
Nieuw-Zeeland opgeschrikt door krachtige aardbeving voor noordkust
september 2, 2016
Show all

Orkaan Hermine aan land in Florida

SAINT MARKS, FL - SEPTEMBER 01: A young man and his dog wades in the storm surge from Hurricane Hermaine outside Cooter Stew Cafe on September 1, 2016 in Saint Marks, Florida. Hurricane warnings have been issued for parts of Florida's Gulf Coast as Hermine is expected to make landfall as a Category 1 hurricane Mark Wallheiser/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Orkaan Hermine is vrijdag in Florida aan land gekomen. De orkaan gaat gepaard met windsnelheden van rond de 130 kilometer per uur. Hermine is de eerste orkaan in meer dan tien jaar die Florida treft. In kustgebieden zijn straten ondergelopen en bomen omgevallen. Ook is de elektriciteit op verschillende plekken uitgevallen.

Tallahassee, de hoofdstad van Florida, lijkt volgens weerkaarten flink getroffen te worden. De orkaan, categorie één, beweegt zich in noord-oostelijke richting.

Mensen hebben voedsel ingeslagen en laaggelegen gebieden zijn geëvacueerd. Gouverneur Rick Scott waarschuwde donderdag voor een “levensgevaarlijke storm”. Achtduizend militairen van de Nationale Garde zijn ingezet om te helpen voorzorgsmaatregelen te treffen. De autoriteiten hebben in 51 van de 67 gemeenten in Florida de noodtoestand uitgeroepen. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen naast Florida ook andere staten te maken met orkaan: Hermine trekt waarschijnlijk door naar Georgia en ook voor delen van North Carolina zijn stormwaarschuwingen van kracht.

Comments are closed.