Oppositie ziet opzettelijke overtreding in wet staatsschuld

Justitie en Politie gaat jeugdcriminaliteit bestrijden met filmpjes
december 21, 2016
NEW ORLEANS BETAALT SCHADEVERGOEDING NA KATRINA
december 21, 2016
Show all

Oppositie ziet opzettelijke overtreding in wet staatsschuld

????????????????????????????????????

Vraagt procureur-generaal om onderzoek

De parlementaire oppositie vraagt de procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday om een onderzoek in te stellen op de Wet op Staatsschuld. Dit doet zij middels een schrijven. De oppositionele partijen VHP, PL, NPS, ABOP als ook DOE, zijn niet tevreden over de informatie die de minister van Financiën op het stuk van de leningen tot zover heeft verstrekt. Hierdoor vermoeden ze dat er in strijd met voornoemde wet is gehandeld.

Op de officiële website van het Bureau op de Staatsschuld zou algemene informatie niet meer voorkomen. En onder meer de leningen die na september zijn aangegaan, staan er ook niet geregistreerd. NPS-parlementariër Patricia Etnel plaatst dan ook grote vraagtekens bij het handelen van de regering c.q. de betreffende minister in deze. Voor Etnel geniet een strafrechtelijk ingrijpen geen prioriteit. Het betekent echter niet dat bij het ontdekken van strafbare feiten deze geen gevolgen met zich mee moeten brengen.

 

 

Tot zover Patricia Etnel die samen met haar collega-parlementariërs namens de oppositie een schrijven heeft gericht aan de pg. In het schrijven vragen ze die een onderzoek in te stellen naar mogelijke strafbare handelingen binnen de Wet op de Staatsschuld.

De brief is ondertekend door Chan Santokhi, Asiskumar Gajadien, Paul Somohardjo, Carl Breeveld, Gregory Rusland, Marinus Bee, Krishna Mathoera, Edward Belfort, Riad Nurmohamed, Dinotha Vorswijk en Patricia Etnel.

Comments are closed.