Oppositie bezorgd over monetaire financiering regering

Oppositie gebelgd over onjuist informeren parlement
februari 27, 2019
Minister Soerdjan vindt openbaring visvergunningen ongepast
februari 27, 2019
Show all

Oppositie bezorgd over monetaire financiering regering

De oppositie maakt zich ernstig zorgen over het plan van de regering om voorschotten tot SRD 670 miljoen op te nemen bij de Centrale Bank van Suriname. Dit voornemen blijkt uit een schrijven van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën op 31 januari aan, toen nog governor, Glenn Gersie. DOE-fractieleider Carl Breeveld zegt aan Radio 10 dat de MOU tussen de moederbank en het ministerie van Financiën ongewijzigd moet blijven.

Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur stelt dat de regering met deze stap er alleen op uit is verkiezingswinst te behalen. Een standpunt dat ook VHP-leider Santokhi huldigt. Die stelt dat er een herhaling komt van 2014 en 2015 toen de regering ditzelfde middel hanteerde in aanloop naar de stembusgang.

Ook Marinus Bee van de ABOP ziet in de opzegging van de MOU door minister Hoefdraad, een middel om de verkiezingscampagne van de regering te financieren. Het DNA-lid zegt aan Radio 10, dat er kennelijk niet is geleerd uit het verleden.

De NPS-fractieleider Gregory Rusland hoopt op steun van de coalitie. Alleen dan zal het mogelijk zijn om monetaire financiering, met alle gevolgen van dien, te voorkomen.

 

NPS-fractieleider Gregory Rusland. Radio 10 heeft ook de fractieleider van de NDP, André Misiekaba om een reactie gevraagd. Die gaf aan voorlopig niet te willen reageren.

Comments are closed.