Openbare leven New York deels plat door sneeuwstorm

Tweede Kamerverkiezingen & Surinamers – Surinamers ondervertegenwoordigd in leidende partijen
maart 14, 2017
Zusjes Alfonsdorp waren thuis-situatie beu
maart 14, 2017
Show all

Openbare leven New York deels plat door sneeuwstorm

Inwoners van de stad New York krijgen het advies om dinsdag niet de straat op te gaan in verband met een hevige sneeuwstorm. Ook blijven scholen gesloten en ligt het openbaar vervoer grotendeels stil.

“Als je naar buiten moet, doe dat dan zo kort mogelijk. Maar het beste is om binnen te blijven,” aldus burgemeester Bill de Blasio maandagavond .De oostkust van de Verenigde Staten wordt dinsdag geteisterd door harde wind, hevige sneeuwval en lage temperaturen die enkele graden onder het vriespunt liggen. Bij temperaturen boven nul gaat de storm gepaard met hevige regenval en hagel.

De bovengrondse metro in New York is dinsdag buiten werking gesteld en de autoriteiten waarschuwen dat mogelijk meer trein- en busdiensten zullen uitvallen. Alle openbare scholen in de stad blijven dicht en overheidskantoren gaan drie uur later open.

“Het wordt een gevaarlijke situatie,” zei de gouverneur van New York maandag (lokale tijd) op CBS Radio. De stad verwacht zo’n 45 centimeter sneeuw.

Luchtvaarmaatschappijen American Airlines en Delta Airlines hebben vrijwel alle vluchten op de drie luchthavens van New York en Boston uit voorzorg gecanceld. In totaal gaan aan de oostkust zo’n vierduizend vluchten niet door. Mogelijk wordt het vliegverkeer woensdagochtend hervat.

Comments are closed.