Onderzoeksgeoloog deelt kennis over goudafzettingen

Informatiedag legt plannen ontwikkeling Onoribo bloot
mei 22, 2017
Afgestudeerden VS lopen weg bij speech vicepresident Pence
mei 22, 2017
Show all

Onderzoeksgeoloog deelt kennis over goudafzettingen

Driedaagse workshop moet maatschappelijk verantwoord ondernemen inhoud geven

De internationaal bekende onderzoeksgeoloog professor dr. Richard Goldfarb is momenteel in Suriname. Goldfarb gaat zijn kennis over de geologie van goudafzettingen delen. Dat gebeurt met een driedaagse workshop ‘Discovering new gold deposits’, in de aula van het IGSR-gebouw op het complex van de Anton de Kom universiteit van Suriname. Goldfarb is hier op uitnodiging van de president-directeur van NV Grassalco, Sergio Akiemboto, die hem eerder dit jaar ontmoette tijdens de PDAC- conferentie in Canada.

Professor Goldfarb heeft als senior onderzoeksgeoloog zijn sporen verdiend bij het Delfstoffenprogramma van de Geologische Onderzoeksdienst van de Verenigde Staten van Amerika waar hij langer dan 30 jaar zijn diensten heeft verleend. Hij is senior en mede-auteur van meer dan 220 publicaties in de economische geologie.

De Vereniging van Geologen en Mijnbouwkundigen in Suriname (VMGS) heeft deze activiteit ontplooid en de Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMIF) heeft het project medegefinancierd. Met de workshop die vandaag begint en tot en met 24 mei duurt, wil Grassalco wederom inhoud geven aan zijn rol van maatschappelijke verantwoord ondernemen.

Comments are closed.