Onderwijsminister Peneux heeft SRD 1 miljard nodig voor reorganisatie landelijk onderwijs

Rosebel Goldmines houdt beroepenbeurs
november 13, 2017
Surinaamse banken huiverig tegenover geld pompen in stichting ten behoeve van Centrale Bank
november 13, 2017
Show all

Onderwijsminister Peneux heeft SRD 1 miljard nodig voor reorganisatie landelijk onderwijs

Onderwijsminister Robert Peneux zegt maar liefst SRD 1 miljard nodig te hebben voor de reorganisatie van het Surinaams onderwijssysteem. Ondanks de financiële uitdagingen waarmee de regering kampt, hoopt Peneux voor het dienstjaar 2018 toch nog een behoorlijke hap te nemen uit de nog goed te keuren begroting. De aanpak van het totaal onderwijs verdient niet minder, aldus de bewindsman.

Hij blijft intussen bezig kader te installeren op strategische plekken. Eén daarvan is de post van onderdirecteur bij het Directoraat Cultuur, afdeling Kunst en Creatieve Vorming. Daar is Harriëtte Bholasingh-Helstone geïnstalleerd. Dat gebeurde vorige week vrijdag. Er zijn veranderingen nodig om uiteindelijk de gewenste doelen te bereiken, zei Peneux bij haar installatie.

Harriëtte Bholasingh-Helstone, de nieuwe o.d. van het Directoraat Cultuur, deed als eerste een oproep tot verdieping in de verschillende culturen die Suriname rijk is. Ze vindt culturele vorming op scholen, culturele organisaties en buurten van groot belang, meldt het Nationaal Informatie Instituut. De nieuwe Cultuur-onderdirecteur wil als eerst de Palmentuin maken tot een multicultureel educatief uitwisselingspark, waarbij het aspect van toerisme ook prioriteit moet genieten.

Comments are closed.