Albert Aboikoni nieuwe Granman der Saramaccaners
augustus 13, 2018
10 Mobiel – Elena Tjin A Sioe – 14 augustus 2018
augustus 14, 2018
Show all

Onderwijsinspecteurs in actie

Willen harde toezeggingen dat eisen worden ingewilligd

 

De Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs (BIO) heeft het werk neergelegd. De actie is vorige week aangekondigd in de hoop dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tijdig zou ingrijpen. Dat is niet gebeurt en het betekent dat er vanaf maandag geen nieuwe stukken in behandeling worden genomen, zegt bondsvoorzitter Steve Rudge.

Volgens Rudge zijn het simpele besluiten die de leiding van het Onderwijsdepartement moet nemen. Door alleen al het aangekondigde transformatieproces eindelijk in te zetten zal een deel van de problemen waarmee de onderwijsinspecteurs zitten, op financieel vlak, opgelost worden, aldus het bestuur. De bond doet dan ook een beroep op minister Lillian Ferrier om in deze de knoop door te hakken.

Steve Rudge, de voorzitter van de Bond van Inspecteurs bij het Onderwijs (BIO). Vorige week liet hij via de media weten dat zijn leden het werk maandag zouden neerleggen. Door het ontbreken van enig bevredigend geluid van zowel Onderwijsminister Lillian Ferrier en raadsadviseur Eddy Jozefzoon is de actie gewoon doorgegaan. De onderwijsinspecteurs kijken uit naar reeds vastgelegde verhogingen en een betere salariëring.

Comments are closed.