Onbetaalde werknemers General Contractors dreigen met barricade Henarbrug

Financieel economische problemen werken stremmend op verbroederingspolitiek zegt VHP-voorzitter Chan Santhoki
september 23, 2019
Jongeren HVB helpen op World Clean Up Day
september 23, 2019
Show all

Onbetaalde werknemers General Contractors dreigen met barricade Henarbrug

Wachten bijna twee jaar op uitbetaling salarissen

Zo’n 65 bewakers in dienst van het bedrijf General Contractors in Nickerie dreigen de Henarbrug te barricaderen. De mensen wachten al bijna twee jaar op de uitbetaling van hun salarissen. Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht kunnen ze niet meer wachten en willen dus tot actie overgaan, zegt woordvoerder Radjkoemar Mohan desgevraagd aan Radio 10.

Directeur Jerry Doelwijt zegt dat hij aan handen en voeten is geboden daar het de overheid is die in gebreke blijft. Dat heeft hij het personeel het afgelopen weekeinde ook meegedeeld. Alhoewel verrast door de aankondiging van de actie, het barricaderen van de Henarbrug, heeft hij begrip voor het standpunt van de groep,

General Contractors is onderdeel van USP dat een van de bewakingsbedrijven is die, net als aantal schoonmaakbedrijven, in 2016 in zwaar weer terechtkwam, nadat de overheid een achterstand in betalingen opliep. Gesprekken en herhaaldelijke beloften leidden tot niets. Een deel van de bedrijven is reeds failliet. De werknemers van General Contractors willen met de door hen aangekondigde actie de overheid tot uitkering van nog resterende salarissen forceren.

Een emotionele Radjkoemar Mohan, alias ‘Commando’ die praat namens de 65 teleurgestelde werknemers die het plan hebben opgevat om de Henarbrug binnenkort te barricaderen. Ze willen nu geld zien van de overheid. Rond 2015 trad er een stagnatie op in de betalingen aan ongeveer 14 schoonmaak- en bewakingsbedrijven in dienst van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Officieel zouden hun contracten in 2016 niet meer zijn verlengd.

Comments are closed.