Nadruk op inhoud bij ‘Kies of Verlies’ Nationale Verkiezingsdebatten

Dagbladen overzicht 13 maart
maart 13, 2015
Exporteurs hebben nog geen voorstel voor nieuwe padieopkoopprijs
maart 13, 2015
Show all

Nadruk op inhoud bij ‘Kies of Verlies’ Nationale Verkiezingsdebatten

In aanloop naar de verkiezingen worden vier Nationale Verkiezingsdebatten gehouden, door STAS International. Het communicatie- en marketingbureau, wordt hierin ondersteund door partnerbedrijven Forward Motion, Synergy, Von Zeggen en televisiestation STVS, waar de debatten worden uitgezonden.

De debatten die gaan onder de slogan, ‘Kies of Verlies’, moeten de trend van ‘negatieve campagnevoering’, waarbij politieke tegenstanders worden besproken, in plaats van programma’s van politieke partijen. Vaak is dan ook zo,dat wanneer wel partijprogramma’s worden besproken, politici zich beperken tot het uitspreken van wenselijkheden,  zonder duidelijk aan te geven hoe het beleid zal worden gerealiseerd. Zo menen de initiatiefnemers van de debatten in een persbericht.

Ook de cultuur, waarbij partijen direct met elkaar in discussie gaan over elkaars programma’s en standpunten, ontbreekt. De initiatiefnemers van de ‘Kies of Verlies’ Nationale debatten, willen deze spiraal doorbreken, door keizers een duidelijk beeld te geven van waar de deelnemende partijen voor staan. Maar vooral hoe hun beleidsdoelen zich verhouden tot het programma van andere partijen, die vragen om de gunst van de kiezer.

Alle partijen en/of combinaties die zich hebben ingeschreven voor de verkiezingen van 25 mei, zullen worden uitgenodigd voor de debatten, waarbij telkens één vertegenwoordiger zal mogen deelnemen aan de discussie.

De debatten worden op 3, 10, 17 en 23 mei gehouden in TBL Cinemas, met publiek en worden live uitgezonden via de STVS. De avonden zijn onderverdeeld in enkele brandende thema’s.

Op maandag 6 april beleggen de initiatiefnemers van de ‘Kies of Verlies’ Nationale debatten een persconferentie, waarbij meer uitleg zal worden gegeven over het ‘waarom’ en de opzet van de debatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *