Misiekaba wil positieverbetering sociaal behoeftigen en kwetsbaren

President Bouterse bemiddelt in vraagstukken binnenland
mei 21, 2019
Financiën Change en Project Managementtraining succesvol afgerond
mei 21, 2019
Show all

Misiekaba wil positieverbetering sociaal behoeftigen en kwetsbaren

Moeders van drielingen krijgen voortaan sociale ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken. Er komt tevens verbetering in de positie van kwetsbaren en sociaal zwakkeren. Dit zei de kersverse minister van Sociale Zaken, Andre Misiekaba, bij de beantwoording van vragen van leden van De Nationale Assemblee. De minister kondigde het blijde nieuws aan dat zwangere vrouwen die bevallen van een drieling vanaf nu permanent in aanmerking zullen komen voor een sociale ondersteuning van het ministerie van Sociale Zaken. Misiekaba riep daarbij ook de hulp in van ziekenhuizen om het ministerie in kennis te stellen als er een drieling ter wereld is gebracht.

Het beleid rond de verstrekking van sociale pakketten wordt ook het komende jaar voortgezet. De bewindsman liet tijdens de beantwoording ook weten dat de regering voor het komend jaar bijkans 23 miljoen SRD ter beschikking stelt voor de sociale pakketten bestemd als steun aan behoeftige burgers.

De aankondiging van de sociale ondersteuning vooral aan zwangere vrouwen is bijzonder goed aangekomen bij enkele DNA-leden. ABOP-fractieleider Ronny Brunswijk die zichtbaar aangenaam verrast was door het nieuws over de voorziening aan zwangere vrouwen.

U hoorde DNA-leden, PL-volksvertegenwoordiger William Waidoe, DOE-parlementariër Carl Breeveld, NDP-volksvertegenwoordiger Roche Hopkinson en ABOP-fractieleider Ronny Brunswijk.

Comments are closed.