Minister Rusland verduidelijkt onderzoek valsmunterij

Dagbladen overzicht 04 april
april 4, 2015
Sabrina Starke brengt drie nieuwe songs uit op Goede Vrijdag
april 4, 2015
Show all

Minister Rusland verduidelijkt onderzoek valsmunterij

Minister Andy Rusland van Financiën heeft in een verklaring, zijn mededeling in De Nationale Assemblee, over een onderzoek dat gaande is naar valsmunterij in Suriname verduidelijkt.

“Dat het onderzoek door de politie als instantie wordt gepleegd, berust op een misverstand”, stelt de minister.

Het ministerie van Financiën wenst vanuit zijn verantwoordelijkheid voor deze aangelegenheid en om alle misverstanden uit de wereld te helpen, het volgende te verklaren:

“Ruim twee maanden geleden is het ministerie van Financiën op de hoogte gesteld van mogelijke valse munten in omloop. Een specialistisch team van deskundigen is bezig met een onderzoek. Dit team wordt ondersteund door een expert van Royal Mint, uit London, waar de Surinaamse munten worden vervaardigd. De procureur-generaal is op de hoogte gesteld van dat mogelijk vervalste munten in omloop zijn gekomen.

Royal Mint heeft munten die opgestuurd zijn, onderzocht. Een expert is naar Suriname geweest, om het team van deskundigen technische informatie en instructie te geven, over waarop er gelet moet worden bij het onderzoek. Het speciale team bestaat uit: het Bureau Nationale Veiligheid, de Douanerecherche, de Centrale Bank van Suriname en de Inlichtingendiensten.

Het onderzoek dat nog steeds gaande is, vindt niet plaats door de politie. Er is wel contact gemaakt met de leiding van de politie, nadat er geruchten waren over de aanhouding van een man in Nickerie, die valse munten zou aanmaken. Er is vastgesteld dat van onderschepping van kisten valse munten en aanhouding van een man in Nickerie geen sprake is.

De insinuatie dat ‘de zaak met de mantel der liefde is bedekt, berust niet op waarheid. De minister verwees de zaak naar zijn collega van Justitie en Politie, om aan te geven dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Het deskundig onderzoek is volgens de bewindsman verward met politioneel onderzoek.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *