Minister Pengel Sluit Luchtverkeerstoren airport Nickerie

Minister Ferrier bij bezoek aan Cultuur: Geen extra geld
april 26, 2018
10 Mobiel – Ronny Asabina – 27 april 2018
april 27, 2018
Show all

Minister Pengel Sluit Luchtverkeerstoren airport Nickerie

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Telecommunicatie heeft per onmiddellijk de luchtverkeerstoren op de Majoor Fernandez Airport  in Nickerie laten sluiten. Dit deed de bewindsman na een bezoek aan de luchthaven, waarbij hij in hoogst eigen persoon de deplorabele staat van het stationsgebouw en de toren kon aanschouwen. Het gebouw is enkele jaren geleden al afgekeurd door luchtvaartwaakhond Casas. Het gebouw staat op instorten en de muren zijn door houtluizen aangetast. Het nieuwe onderkomen, waarvan de bouw in 2009 startte en dat voor 60% is voltooid, is aangetast door de tijd en de zoute zeelucht. Volgens minister Pengel zal dit besluit niet van veel invloed zijn op de luchtvaart in Nickerie, maar het is een beslissing die lang terug genomen moest worden.

Wat er verder met de Majoor Fernandez airport gaat gebeuren weet Pengel nog niet maar, eens waren er ideeën om Nickerie als hub te gebruiken voor vluchten naar de regio. Alleen moeten er daarvoor tal van aanpassingen worden gepleegd. Diverse particulieren hebben in het verleden de airport ook bekeken en laten doorschemeren interesse te hebben om daarin te investeren. Ook in die richting kan de oplossing worden gezocht, Pengel.

Minister Patrick Pengel van Openbare werken telecommunicatie en toerisme. De OWT&C minister heeft de afgelopen 2 dagen werkbezoeken gebracht aan de districten Saramacca, Coronie en Nickerie.

Comments are closed.