Minister Ferrier gaat in gesprek met leiding NATIN

Enver heeft geen spijt van lied ‘Zoveel jaren Front’
februari 20, 2019
Project Landschapsbeheer heeft evenwicht bescherming binnenland ten doel
februari 20, 2019
Show all

Minister Ferrier gaat in gesprek met leiding NATIN

Lijkt geen oor te hebben voor bond

 

Docenten van het Natuur Technisch Instituut, afgekort NATIN, werken ook woensdag weer tot 10 uur ’s morgens. Ze zijn sinds vorige week in beraad, vanwege de halsstarrige houding van Onderwijsminister Lilian Ferrier. Dit, op gezag van de Bond van Leraren (BvL) die aandacht vraagt voor de verslechterende onderwijssituatie op de school. Verschillende studierichtingen functioneren maar met moeite omdat docenten ontbreken voor bepaalde vakken en het blijkt niet echt te boteren tussen de directie en het docentenkorps.

Minister Lilian Ferrier deelde het parlement dinsdag mee dat niet de indruk gewekt moet worden alsof zij geen aandacht heeft voor het probleem. Er zijn volgens haar een aantal hardnekkige problemen op het NATIN die eerst goed in beeld moeten worden gebracht:

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur dinsdag in De Nationale Assemblee. De bewindsvrouw ging in op de actie van de docenten van het NATIN die actievoeren en tot 10 uur ’s morgens werken. De BvL heeft de actie overgenomen en eist om ontvangen te worden door minister Ferrier. Tot nog toe heeft nog geen gehoor gegeven aan de oproep.

Comments are closed.