MICHI WIL EXPORTEREN OM DEVIEZEN TE VERDIENEN

SRD 300 miljoen aan achterstallige reçu’s nog open
juli 20, 2016
VS en Frankrijk plannen aanval op IS in Mosul
juli 20, 2016
Show all

MICHI WIL EXPORTEREN OM DEVIEZEN TE VERDIENEN

Melkverwerkingsbedrijf Michi zoekt mogelijkheden voor export. Daarmee hoopt het valuta te verdienen om de alsmaar stijgende wisselkoers het hoofd te kunnen bieden. Het bedrijf is opnieuw genoodzaakt geweest om de prijzen van enkele van haar producten aan te passen, met een bescheiden percentage van onder de tien. In een bekendmaking wordt onder meer verwezen naar de “onvoorziene devaluatie van de Surinaamse munt met maar liefst 41.7 procent.” Hierdoor zijn de kosten van alle importgrondstoffen evenredig toegenomen.” Voorts verwijst het bedrijf naar de onvoorziene verdere verhoging van de kosten van elektra met 300 procent. Michi is voor haar productie afhankelijk van de import van melkpoeder.

Directeur Glenn Chin A Foeng zegt dat het laatste dat het bedrijf wil, is dat melk een luxe product wordt. Door de op hol geslagen koers kan de onderneming niet profiteren van de lage wereldmarktprijs van melkpoeder. In tegenstelling tot de Melkcentrale krijgt Michi als particulier bedrijf geen subsidie en dat maakt het nog moeilijker om schokken op te vangen. “We zijn tot nu toe gelukkig wel in staat om dat te kunnen doen.” Het bedrijf bekijkt ook mogelijkheden om zijn productenassortiment uit te breiden.

De Melkcentrale heeft haar prijzen in april verhoogd, want ook daar zijn de productiekosten gestegen. Directeur Dew Sitaram zei in een recent interview dat hij liever vandaag dan morgen een nieuwe prijsverhoging doorvoert. Dit wordt echter uiteindelijk beslist door de overheid als belangrijkste aandeelhouder.-.

 

 

 

Comments are closed.