Meer mensen zien het nut van recycling petflessen

Gele koortsvaccinatie verplicht voor Guyana
december 17, 2016
Bouwwerkzaamheden commissariaat Nickerie vorderen
december 17, 2016
Show all

Meer mensen zien het nut van recycling petflessen

Van de dertigduizend ton aan petflessen die naar schatting jaarlijks Suriname binnenkomen, is tussen juli 2015 en dit moment reeds vijftig ton succesvol opgehaald. Hoewel het een fractie van het totaal is, heerst bij de stichting Support Recycling Suriname toch tevredenheid. Volgens secretaris Jeroen Cornelissen groeit het besef dat petflessen niet in de natuur terecht mogen komen. Steeds meer mensen gebruiken de verzamelbakken die in Paramaribo, Coronie en Nickerie zijn geplaatst. De bedoeling was om 400 bakken over het gehele land te plaatsen, maar tot nu toe staan er slechts 70. Nickerie en Coronie hebben vandaag respectievelijk zeventien om vijf petfles verzamelbakken in ontvangst mogen nemen. Volgens Cornelissen is de droom om Suriname schoon te houden geen nachtmerrie geworden.

De stichting Suresur is nu bezig met een voorstel voor een fonds en wetgeving om importeurs van petflessen te verplichten bij te dragen in de kosten voor het opruimen. Volgens de stichting moet het beleid gaan begrijpen dat met het niet recyclen van ons afval, het ook veel inkomsten misloopt

Jeroen Cornelissen van Suresur. Ook de mogelijkheden in ons land om het opgehaalde plastic afval te recyclen worden steeds beter. Toch ziet de stichting graag dat wij het afval niet als grondstof meer exporteren maar dat het hier ten minste tot halffabricaat wordt verwerkt.

Comments are closed.