Meer dan tachtig mijnwerkers vast na instorting in Zuid-Afrika

Onderzoekers in Brazilië hopen op vaccin tegen zikavirus
februari 5, 2016
Today In Pop History  
februari 5, 2016
Show all

Meer dan tachtig mijnwerkers vast na instorting in Zuid-Afrika

Bij een goudmijn in Zuid-Afrika zitten ongeveer 87 mijnwerkers vast nadat een gebouw bij de mijn was ingestort. Aanvankelijk werd aangenomen dat het om een ingestorte schacht ging.

Bovengronds zouden 52 mensen vastzitten tussen het puin, ondergronds zijn vermoedelijk 35 mijnwerkers ingesloten. Eerder werd gemeld dat er 112 mijnwerkers vastzaten.

De instorting vond plaats bij de Makonjwaanmijn, ongeveer 360 kilometer ten oosten van Johannesburg. Meerdere kompels zijn inmiddels in veiligheid gebracht. Sommigen hadden lichte verwondingen opgelopen en zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Er zijn nog geen berichten over doden.

De mijn ligt volgens Zuid-Afrikaanse media tussen de plaatsen Barberton en Kaapmuiden, in de provincie Mpumalanga. De directeur van de mijn heeft tegen een lokale krant gezegd dat er contact is met de mannen die ondergronds vastzitten.

Zuid-Afrikaanse mijnen behoren tot de diepste en gevaarlijkste ter wereld. In 2015 kwamen er 77 mijnwerkers om het leven, het laagste aantal ooit.

Comments are closed.