Medische zending poli brownsweg weer open

Bedrijven moeten genderneutraal beleid volgen
juni 15, 2017
Suriname zet stap richting ratificatie Minamata-verdrag
juni 15, 2017
Show all

Medische zending poli brownsweg weer open

De poli van de Medische Zending Brownsweg is sinds zaterdag 10 juni weer opengesteld. Het bleek dat de poli al enige tijd geteisterd werd door inbraken. Door de veelvuldige inbraken had de directie van de Medische Zending op 5 juni besloten om als veiligheidsmaatregel voor haar medewerkers, de poli te sluiten. Door deze alarmerende situatie kwam de dienstverlening in gedrang.

De Medische Zending betrekt en overlegt altijd met de gemeenschappen over haar werkzaamheden tot op het afstemmen waar de poli’s het best gebouwd kunnen worden. Er is samen met de gemeenschaps autoriteiten en andere sleutelfiguren zoals de politie van het dorp een Krutu gehouden op 7 juni, om te kijken welke maatregelen genomen kunnen worden om de poli draaiende te houden.

Acute maatregelen zoals het omrasteren en plaatsen van dievenijzer voor de poli’s is voor de Medische Zending momenteel financieel niet mogelijk. Het personeel is van plan om de lokale bedrijven daar te benaderen voor financiële of technische ondersteuning.

Tijdens deze Krutu hebben alle partijen besloten om de samenwerking te versterken door de veiligheid binnen de gemeenschappen, waar de MZ poli ook deel van uit maakt, te versterken. Met deze samenwerking hoopt de Medische Zending dat de dienstverlening ongestoord verder gaat en kijkt uit naar de evaluatie gesprekken.

Comments are closed.