Lichamen woningbrandslachtoffers nog niet vrijgegeven

Suriname en Bolivia tekenen 3 overeenkomsten
juli 9, 2019
Open dag Conservatorium Suriname trekt veel jongeren
juli 9, 2019
Show all

Lichamen woningbrandslachtoffers nog niet vrijgegeven

Nabestaanden van de vijf slachtoffertjes die tijdens twee afzonderlijke woningbranden het leven lieten, wachten nog altijd op het vrijgeven van de lichamen van de kinderen. Dit werd bekend op een persconferentie die SoZaVo-minister Andre Misiekaba maandag belegde. De minister zegt het vermoeden te hebben dat het Openbaar Ministerie een diepgaand onderzoek verricht naar de werkelijke oorzaak van de woningbrand te Pontbuiten. Er zou volgens Misiekaba mogelijk misdrijf in het spel zijn.

Voor wat de ondersteuning aan de diep getroffen families betreft, zei minister Misiekaba op de persconferentie dat zijn ministerie voor de komende periode het aangewezen punt zal zijn, dat alle donaties -zij het in geld of natura- zal coördineren.

U hoorde Andre Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting op een belegde persconferentie maandag op zijn ministerie. Eerder liet de regering weten dat zij volledig opdraait voor de begrafeniskosten van de vijf kinderen. Voor nabestaanden en personen in de directe omgeving waar de tragedie heeft plaatsgehad, is intussen ook begeleiding door een arts, psychiater als ook een psycholoog. Het ministerie heeft een rekening bij Hakrinbank geopend waarop de gemeenschap gelden voor de getroffen families kan storten. Als gevolg van de woningbranden zijn zeker drie families nu dakloos.

Comments are closed.