‘Lessen trekken uit Charlie Hebdo-aanslag’

Surinaamse Moslimassociatie keurt aanslag én aanleiding af
januari 10, 2015
Sport 10 januari
januari 10, 2015
Show all

‘Lessen trekken uit Charlie Hebdo-aanslag’

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SvJ) keurt met klem de moordaanslag op de Franse satirische magazine Charlie Hebdo af. Deze “laffe” aanval moet voor Suriname de zoveelste eye-opener zijn dat het recht op vrije meningsuiting en de persvrijheid nog meer gekoesterd en uitgebouwd moeten worden, zegt SvJ-voorzitter Wilfred Leeuwin desgevraagd.

De aanvallers mogen hun doel, namelijk het monddood maken van de vrije pers, niet bereiken zegt Leewin. Deze aanslag moet een averechtse werking hebben. Journalisten moeten meer gebruik gaan maken van het recht op vrije meningsuiting”, aldus de voorzitter. Ook de burgers moeten meer gebruik gaan maken van dit recht dat in de grondwet verankerd is.

Wie zich door journalisten beledigd voelen en menen dat hun goede naam en eer zijn aangetast dienen in een democratische rechtsstaat naar de rechter te stappen om genoegdoening te krijgen. “Als je het niet leuk vindt, kan je geen geweld toepassen. Ga naar de rechter,” aldus Leeuwin. Burgers, media en journalisten mogen niet toegeven aan subtiele intimidatiepogingen en bedreigingen, zegt de voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *