Leerlingen H.C Pawelschool leren over hygiëne

Dagbladen overzicht – 28 oktober 2019
oktober 28, 2019
Vliegtuig uit Suriname uitgebrand gevonden in Guatemala
oktober 28, 2019
Show all

Leerlingen H.C Pawelschool leren over hygiëne

Desinfecting hands in a hospital.JH

Stichting Suricorps for Development heeft leerlingen van de H.C. Pawelschool in Groningen, Saramacca, diverse onderdelen van hygiëne bijgebracht. Dit in het kader van de WASH, een Water, Sanitatie en Hygiëne- project. De Pawelschool heeft onlangs een toilettengroep, gedoneerd door Staatsolie, in gebruik genomen. De oliemaatschappij deed daarbij een beroep op de stichting om de schoolkinderen op een educatieve manier voor te lichten over de noodzaak van hygiënische gewoontes. Het project wordt gefinancierd door Staatsolie N.V. en is een samenwerking met Stichting Projecta. De voorzitter van Suricorps Humphrey Dundas zegt dat uit evaluaties te merken is dat kinderen tegenwoordig bewuster zijn van het belang van bijvoorbeeld het handen wassen.

Leerlingen Cerson Asowidojo en Siradjni Gayadin zeggen geleerd te hebben hoe het goed te doen en dat ze voortaan hun handen zullen wassen zoals ze het nu hebben geleerd.

De Stichting Suricorps for Development is sinds 2013 een werkarm van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). De organisatie is in het leven geroepen om vanuit Surinaamse inzichten als een nationaal vrijwilligerskorps mee te werken aan ondersteuning en ontwikkeling van achtergestelde gebieden en ook het gat op te vullen dat is ontstaan met het vertrek van Peace Corps in 2011.

Comments are closed.