Bedrijfsleven oneerlijk beconcurreerd door politici met voorkennis
juni 11, 2019
Oplossingen in zicht voor problemen visserijsector Nickerie
juni 11, 2019
Show all

Kunstenaar Nowien Rampertap:

“Overheid en bedrijfsleven kunnen meer betekenen voor kunstnijverheid”
10 juni in teken van Handicraft

Vanuit de Surinaamse overheid en het bedrijfsleven mag best meer geïnvesteerd worden in de kunstnijverheidsindustrie. Dat zegt Nowien Rampertap, een kunstenaar die zijn stukken tentoonstelt en verkoopt bij de Craftmarket aan de Waterkant. Orfeo Friperson van Radio10 sprak Rampertap in het teken van Handicrafts Day, dat maandag was. De makers van met de handgemaakte producten roepen al jaren om meer steun vanuit regeringen en bedrijven, voor de verschillende kunstvormen. Rampertap vindt de opzet van een cultuurfonds de beste oplossing. Vandaar uit kunnen de middelen worden getrokken de Surinaamse kunstnijverheid ook op internationale podia en markten te krijgen. Het valt en staat echter bij de nodige kennis over het belang van World Handicraft Day.

De leiding van de Craftmarket heeft 10 juni, de dag die is uitgetrokken voor het vieren van kunstnijverheid over de hele wereld, aangegrepen om van start te gaan met een crowdfunding-campagne. Het is de aanloop naar Carifesta XIV, die van 16 tot en met 25 augustus wordt gehouden in Port of Spain, Trinidad. De crafters willen met hun participatie aan de grandmarket op het festival via niet alleen hun kunstuitingen, maar ook culinair laten zien wat Suriname allemaal te bieden heeft.

Kunstenaar Nowien Rampertap, die te vinden is bij de Craftmarket aan de Waterkant. Een crafts-vertegenwoordiging is zich bezig op te maken voor deelname aan de veertiende editie van Carifesta op Trinidad en Tobago. Er is een crowdfunding-campagne opgestart om de financiën hiervoor te verzamelen. Het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft reeds toezeggingen gedaan om hun deelname medemogelijk te maken.

Comments are closed.