10 Mobiel – Brigitte Spalburg – 13 augustus 2019
augustus 13, 2019
Sensationele kluiskraak bij securitybedrijf
augustus 13, 2019
Show all

Ispeak wil jongerenparticipatie vergroten

In het kader van de ‘Internationale Dag van de Jeugd’, jaarlijks gevierd op 12 augustus, heeft jongerenorganisatie Ispeak afgelopen zaterdag samen met de ‘Woman Of Faith Ministries’ een congres gehouden. ‘The Road to Change’ zoals het thema luidde vormde de koepel voor de stellingen: ‘Surinaamse kinderen in het binnenland worden in hun ontwikkeling benadeeld’ en ‘Politici zijn meestal gericht op hun eigen belang’. Na de discussieronde kwamen groepen met voorstellen om deze vraagstukken op te lossen. Ricardo Pollard, directeur van de afdeling Jeugdzaken van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken zei aan Regina Bourne van Radio 10, dat er nog veel gedaan moet worden om het Surinaams onderwijs zowel binnen als buiten schoolverband, in het kader van “transforming education” als het thema van Wereld Jeugd Dag 2019, een andere wending te geven.  

Volgens Chathera Adrai die aan het congres deelnam kwam tijdens de discussies naar voren dat het onderwijs in het binnenland ook via een culturele optiek moet worden bekeken. Over het onderwerp politiek waren de participanten het allemaal eens dat er een consistent beleid moet komen.

Het woord politiek is beladen. Er zijn ontelbare meningen en een groot deel daarvan is negatief te noemen. Voor een andere deelnemer, Jonathan Vangee, staat vast dat “we onszelf als natie in ieder geval uitschelden als we aangeven dat politici corrupt zijn”.

De ‘Road to Change’ begint bij een nieuwe manier van denken aldus de organisatie Ispeak. Door activiteiten als discussieavonden te houden wil Ispeak jongeren stimuleren meer te doen in onder meer de politiek. De voorstellen die zaterdag als oplossingsvoorstellen in verband met enkele onderwijsvraagstukken naar voren zijn gebracht, is de organisatie van plan te overhandigen aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Comments are closed.