Internationale steun vrouwelijke ondernemers districten

Eerste twee maanden afgesloten met tien verkeersdoden
maart 1, 2018
Radio10 Sportverslagen donderdag 1 maart 2018
maart 1, 2018
Show all

Internationale steun vrouwelijke ondernemers districten

Vrouwelijk ondernemerschap in Suriname, met name in de districten, krijgt via de Agro Coöperatie Wi! Uma Fu Sranan internationale ondersteuning. De focus ligt op de uitbreiding van de potentie van cassave als agrarisch product. In samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en een speciaal fonds in Japan gaat vandaag, 1 maart, in Klaaskreek, Brokopondo, een project van start. Het doel is: ‘Versterking van vrouwelijk ondernemerschap in Brokopondo, Marowijne, Sipaliwini en Wanica’. De leden van Wi! Uma Fu Sranan zullen er nog meer baat bij hebben aldus voorzitter Tania Lieuw A Soe. Middels het project wordt hen een scala aan mogelijkheden voor kwaliteit, kwantiteit en commercialisering van cassave voorgehouden.

Lieuw A Soe benadrukt dat de leden reeds zelfstandige ondernemers zijn door wiens toedoen producten zoals cassave-pap en kokori op de winkelschappen te vinden zijn. Dat zegt veel over hun capaciteiten.

Het project dat vandaag (1 maart) van start gaat zal die duurzaamheid alleen maar versterken verzekerd Wi! Uma Fu Sranan-voorzitter Tania Lieuw A Soe. Vrouwelijke boeren zullen getraind worden in verschillende technieken om hun processen te verbeteren en ervoor te zorgen dat aan de kwaliteitsnormen wordt voldaan, om cassaveproducten aan de man te brengen.

Comments are closed.