IMF publiceert ondersteunende documenten over lening met Suriname

Versterking internationale reserves 2016 biedt goed perspectief
juli 7, 2016
Parlementsvergadering over “Herstel- en Stabilisatieprogramma’ uitgesteld
juli 7, 2016
Show all

IMF publiceert ondersteunende documenten over lening met Suriname

Stack of files

Zoals was overeengekomen heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) volgens de gemaakte afspraken met Suriname, de ondersteunende documenten gepubliceerd. Deze ondersteunende documenten  zijn vooraf gegaan aan de lening van het fonds. De Memorandum of Economic and Financial Policy, de Technical Memorandum of Understanding en de Memorandum of Understanding zijn nu voor iedereen toegankelijk om deze te bekijken.

In de documenten zijn opgenomen de maatregelen die de regering op de verschillende niveaus in acht moet nemen. Onder die maatregelen vallen het monetair beleid, het wisselkoersbeleid en de maatregelen in de financiële sector. Suriname heeft van het IMF een lening kunnen krijgen van US$ 478 miljoen. De eerste overmaking is al geschied en omvat een bedrag van US$ 81 miljoen. Dit bedrag is ook al gestort op rekening van de Centrale Bank van Suriname en dient als ondersteuning van de internationale reserves.

In de intentieverklaring is ook opgenomen de structurele hervormingen die de regering wil doorvoeren om de economie te stimuleren.

Door technische assistentie van het fonds, wil Suriname zijn statistieken weer op de rails krijgen. de gehele lening loot van juni 2016 tot en met mei 2018.

Comments are closed.