Hoakskrant Nieuwspaal zorgt voor kleine consternatie rond Kenny B’s Parijs

Dagbladen overzicht 27 april
april 27, 2015
Sport 25 april
april 27, 2015
Show all

Hoakskrant Nieuwspaal zorgt voor kleine consternatie rond Kenny B’s Parijs

Een Nederlandse online hoakskrant, Nieuwespaal.nl, heeft voor een kleine consternatie gezorgd op het internet, rond #1 hitsong van Kenny B, Parijs. Op social media circuleert als sinds gisteren een bericht onder de kop: FRANKRIJK KLAAGT KENNY B AAN. Volgens het bericht zou het Franse ministerie van Buitenlandse zaken een aanklacht voorbereiden tegen Kenny B, om het nummer ‘Parijs’. Volgens de Fransen zou de hit ‘Parijs’ inbreuk maken op het Franse merkenrecht. De serieuze lezer zal het al gauw opvallen dat de inhoud van het bericht niet serieus genomen kan worden.

 

Toch zijn er wat mensen geweest die hierin zijn getrapt en zich even zorgen hebben gemaakt om publiekslieveling Kenny B. Hier de volledige inhoud van het bericht.

 

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bereidt een aanklacht voor tegen de Surinaams-Nederlandse zanger Kenny B. Volgens de Fransen is zijn hit ‘Parijs’ een inbreuk op hun merkenrecht.

 

“Monsieur B. heeft zonder toestemming ons merk Parijs gebruikt als titel voor zijn chanson,” aldus Salope Chaude van het ministerie. “Ook zingt hij over Avenue des Champs-Élyséés, la tour Eiffel, de Notre-Dame en de Seine en dat zijn intellectuele eigendommen van de Franse overheid.”

 

Verder beklagen de Fransen zich over B’s houterige uitspraak van de Franse taal en het feit dat aan het einde van het lied blijkt dat Kenny B. met het vliegtuig naar Parijs is gekomen. “De Thalys is voor Nederlandse toeristen een veel milieuvriendelijker alternatief om naar Parijs te reizen,” zegt Chaude.

 

De Fransen eisen een vergoeding van 5 miljoen francs en willen dat het nummer niet meer op de radio gedraaid wordt. Verder moeten alle digitale kopieën van ‘Parijs’ worden vernietigd.

 

Kenny B zelf ligt er niet wakker van en ziet wel de lol in van het ludiek bericht. Kenny schatert in een lach wanneer we hem ermee confronteren en zegt dat dit er allemaal bij hoort. Hij bevestigt dat hij hierdoor alleen maar meer aandacht krijgt. Dus mocht u dit bericht ergens tegenkomen op het internet, niet schrikken. Er is niet aan de hand met het nummer ‘Parijs’ en ook niet met Kenny B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *