Henry Mac Donald terug als VN-ambassadeur

SURINAME LEVERT MEER PILOTEN AF
september 6, 2016
Geen reden tot hamsteren cilinders
september 6, 2016
Show all

Henry Mac Donald terug als VN-ambassadeur

Henry Mac Donald is per 1 september wederom aangesteld als Suriname ’s hoogste vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties (VN). Dat is tegenover Radio 10 bevestigd door de leiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Over de precieze redenen voor dit besluit worden er vooralsnog geen officiële mededelingen gedaan. Ook Mac Donald zelf wil niet reageren op zijn terugkeer naar New York.

De ambassadeur was vorig jaar juist teruggehaald naar Paramaribo, na achttien jaar in de Verenigde Staten te hebben gewoond en gewerkt. Eerst als Suriname’ s vertegenwoordiger bij de Organisatie van Amerikaanse Staten en tot en met december 2015 als permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Na zijn terugkeer in Paramaribo nam Kitty Sweeb waar als VN-ambassadeur.

Mac Donald werd in Suriname aangesteld als directeur op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Die functie bekleedde hij vier maanden. Na een reorganisatie werd hij belast met het uitdragen van het departement en het leggen van contacten met potentiële buitenlandse investeerders.

Comments are closed.