Grasbrand Wageningen na bijkans 2 weken geblust

Dagbladen overzicht – 17 april 2019
april 17, 2019
Actie Onderwijsinspectie duurt voort
april 17, 2019
Show all

Grasbrand Wageningen na bijkans 2 weken geblust

De grasbrand die vanaf 4 april heeft gewoed in het zwampgebied nabij Wageningen, is sinds afgelopen vrijdag compleet geblust. De brandweer, bijgestaan door manschappen van het Nationaal Leger (NL), heeft ruim twee weken lang onvermoeibaar gewerkt om de verschillende brandhaarden in het uitgestrekt gebied onder controle te krijgen. Na klachten van bewoners van Wageningen over de rookontwikkeling, werd een zwampgraafmachine van Staatsolie ingezet om de ontstane brandhaarden in de uitgedroogde zwamp te   bereiken. Daarna kon het blussen in alle ernst beginnen. Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie heeft al die tijd de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Zo weet ze dat ongeveer 15 personen tot nog toe behandeld moesten worden voor klachten gerelateerd aan rook-inademing.

De dc is de tevreden over de manier waarop hulpdiensten zijn ingesprongen, maar zegt binnenkort met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en andere actoren om tafel te willen gaan. Ze wil eraan werken een noodplan op te papier te krijgen voor zulke situaties.

Nisha Kurban-Baboe, de burgermoeder van het district Nickerie. Tijdens een persontmoeting dinsdag heeft ze in het bijzonder haar erkentelijkheid uitgesproken aan alle diensten en individuen die hulp hebben geboden de branden in het zwampgebied in Wageningen compleet onder controle te krijgen. Na ruim twee weken zijn die compleet geblust.

Comments are closed.