Gezondheidssector verdiend meer aandacht in 2018

Wet Minimum uurloon wordt herzien
oktober 4, 2017
ADEK-personeel zal late salarisuitbetaling niet meer accepteren
oktober 4, 2017
Show all

Gezondheidssector verdiend meer aandacht in 2018

Bij de gezondheidszorg blijft preventie de hoogste prioriteit genieten, las waarnemend president Ashwin Adhin voor uit de jaarrede afgelopen vrijdag. Diverse programma’s waaronder het nationaal immunisatieprogramma, consultatie bureauzorg, aanpak van niet overdraagbare ziekten zullen gegarandeerd blijven voor de samenleving.

Coalitieparlementariër Celsius Waterberg van de BEP die ook arts is hoopt dat het echt komt tot daden. Voor Waterberg is er geen reden om tevreden te zijn over de aanpak van de volksgezondheid in dit haast afgelopen jaar. Indien de beloofde maatregelen niet doorgevoerd worden in 2018 zullen haar chronische problemen blijven aanhouden.

Arts en BEP-parlementariër Celsius Waterberg, die een kritische blik werpt op de gezondheidszorg in Suriname. Hij hoopt dat de regering in het nieuw begrotingsdienstjaar werk maakt van vooral het tekort aan medicamenten op te lossen alsook een manier vindt om de steeds terugkomende betalingsproblemen aan dienstverleners in de gezondheidssector, uit de wereld te helpen.

Comments are closed.