GELD NIEUW GERECHTSGEBOUW NOG NIET VRIJGEMAAKT

Dagbladen Overzicht 10 augustus
augustus 10, 2016
Herstellen relatie met Turkije prioriteit voor Poetin
augustus 10, 2016
Show all

GELD NIEUW GERECHTSGEBOUW NOG NIET VRIJGEMAAKT

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Jennifer van Dijk-Silos heeft nog geen reactie gehad op haar verzoek om de aannemer, die het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat heeft gebouwd, uit te betalen. Dit stagneert de oplevering en overdracht van het gebouw aan Justitie. De bewindsvrouw ziet dit graag op korte termijn gebeuren vanwege de onhoudbare situatie in het gerechtsgebouw aan de Fred Derbystraat. Bij meerdere gelegenheden heeft hofpresident Iwan Rasoelbaks zijn misnoegen geuit over de staat van het gebouw. Het gebouw was aanvankelijk bestemd voor tijdelijk gebruik van rechtszittingen.

Door de zware regenbuien van de afgelopen periode is de staat van het gebouw verder verslechterd. “Wat ik nu ga doen, is nog een brandbrief sturen naar het ministerie van Financiën, met een kopie naar de president. Dit kan niet langer wachten. Het moet nu eindelijk worden opgelost”, zegt Van Dijk-Silos.

De schuld aan de aannemer is inmiddels opgelopen van SRD 600.000 naar SRD 1.2 miljoen vanwege een boeteclausule die is opgenomen in het contract. De Juspol minister wil voorafgaand aan het schrijven aan Financiën eerst overleg plegen met haar collega van Openbare Werken (OW) Siegfried Wolff, omdat de werkzaamheden onder het beheer van zijn ministerie zijn uitgevoerd. De vertraging is deels ook het gevolg van een probleem tussen OW en de aannemer. DWTonline

Comments are closed.