Alle wetsproducten gedigitaliseerd
september 29, 2018
Stichting Wan Okasi blij met herregistratie Sozavo
september 29, 2018
Show all

Geen gesprek vicepresident met BVL en ALS

Overleg met minister Ferrier wel mogelijk, maar niet met actiedreiging

Bewindsvrouw maakt excuses voor wave-uitspraak

 

Vicepresident Ashwin Adhin is niet bereid met de onderwijsbonden BVL en ALS te praten. Dat heeft hij de organisaties vrijdag in een brief te kennen gegeven. “Hierbij breng ik wederom onder uw aandacht het schrijven gestuurd door mij aan u op 28 november 2017, en doe een beroep op u dienovereenkomstig uw communicatiepartners te kiezen”, luidt een passage uit het schrijven.

 

De vicepresident is wel bereid ervoor te zorgen dat minister Lilian Ferrier van Onderwijs in gesprek gaat met de BVL en ALS. Echter kan dat pas als de bonden een vlekkeloze start van het nieuwe schooljaar op 1 oktober garanderen. “Ik benadruk dat wij niet in een sfeer van dreiging en of onder druk een conflict kunnen oplossen”, schrijft de vp verwijzend naar de aangekondigde actie van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Het gesprek met Ferrier zou dan op dinsdag 2 oktober moeten plaatsvinden.

 

De Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname hebben naar aanleiding van de brief van Adhin de leden opgeroepen voor een spoed alv zaterdagmiddag om 16u. Ondertussen heeft minister Ferrier heeft haar excuses aangeboden voor haar wave-uitspraak. Dat deed ze vrijdag in het radioprogramma Bakana Tori op de SRS. In datzelfde programma had ze woensdag gezegd dat onderwijsgevenden de ‘permanente educatie-toelage’ gebruiken voor het kopen van wave. Dat zette kwaad bloed bij niet alleen de BVL en ALS. Ook leden van de FOLS stoorden zich aan de uitlating. Vrijdagmiddag ging Ferrier door het stof.

Over de beschuldiging aan het adres van BVL-voorzitter Wilgo Valies, die dreigt met een rechtszaak, wees de bewindsvrouw de media aan als boosdoener. Die zou haar woorden over ruim twee ton Surinaamse dollar die Valies zou hebben ontvangen voor fictieve uren, uit hun verband hebben gerukt.

Comments are closed.