Feestelijke ingebruikname Palmentuin Waka Pasi

Ultimatum prijsverlaging kippenei op 12 augustus
augustus 8, 2019
10 Mobiel – Mandy Sheombar – 8 augustus 2019
augustus 8, 2019
Show all

Feestelijke ingebruikname Palmentuin Waka Pasi

Project moet vooral marron en inheemse vrouwen economische duw in rug geven

De Palmentuin Waka Pasi Craft & More is woensdag op feestelijke wijze in gebruik genomen. Met een rondleiding door de Wakapasi zijn president Desi Bouterse, first lady Ingrid Bouterse-Waldring en overige aanwezigen getuige geweest van attractieve toeristische plek met 24 cabana’s midden in het centrum van Paramaribo. De ingebruikname ging gepaard met zang en dans van verschillende culturele groepen. De Palmentuin Waka Pasi Craft & More is geïnitieerd vanuit het Bureau van de First Lady en is bedoeld om toeristen te laten zien wat Suriname te bieden heeft op het gebied van craft. Onderwijsminister Lilian Ferrier is zeer onder de indruk van de opzet. De bewindsvrouw prees dan ook de Firstlady voor haar onvermoeibare inzet bij het realiseren van de Waka Pasi Craft and More.

First lady Ingrid Bouterse-Waldring zei dat er meer dan 100 aanmeldingen waren.

Uiteindelijk konden er maar 24 standhouders aanbod komen. Dit project is geen lening maar een schenking van India. De first lady liet weten dat het spin-off effect heel groot is. Dit raakt volgens haar de lokale en internationale gemeenschap.

President Desi Bouterse vindt de Wakapasi een uitstekende idee. Het staatshoofd noemt het project gedurfd en is onder de indruk vande vele bezienswaadigheden die de plek biedt aan de samenleving. Het idee voor een Wakapasi is vorig jaar ontstaan en is in februari 2018 gepresenteerd aan de Indiase regering. De regering van India heeft het Surinaamse project omarmt en wel tijdens het staatsbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind het vorige jaar in juni 2018. De Palmentuin Waka Pasi Craft & More is een plek waar men terecht kan voor kunstwerken uit verschillende culturen van ons land. De standhouders zijn verplicht om ‘s morgens open te gaan. Voor de rest van de dag mogen ze zelf bepalen tot hoe laat ze openblijven.

Comments are closed.