Eerste Ayurveda polikliniek verreist binnenkort in Nickerie

10 Mobiel – Naomi Faerber – 19 november 2019
november 19, 2019
Bermencommissie doet aanbevelingen aanpak exploitatie
november 19, 2019
Show all

Eerste Ayurveda polikliniek verreist binnenkort in Nickerie

Nickerie zal het eerste district in Suriname zijn waar over niet al te lange tijd een polikliniek voor de traditionele Ayurveda geneeswijze verrijst. Dit kondigde minister Antoine Elias van Volksgezondheid maandag aan op een persconferentie. Samen met India wordt gewerkt om niet alleen de ayurvedische geneeskunde hier te vestigen, maar ook het mogelijk maken een bachelorgraad in deze geneeskundige vorm te behalen.

De bewindsman en de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal bekeken de locatie, tegenover de poliruimten van het Mungra Medisch Centrum – MMC – waar de Ayurveda kliniek in aanbouw is. Volgens Singh Kanyal is het een kwestie van tijd voor het ondertekenen van een MOU tussen beide landen plaatsvindt. Hierdoor zullen talrijke mogelijkheden ontstaan voor onder meer het volgen van Ayurveda-studies in zowel Suriname als India.

De ambassadeur van de Republiek India Mahender Singh Kanyal en daarvoor minister Antoine Elias van Volksgezondheid, over de eerste Ayurveda polikliniek die over niet al te lange tijd geopend zal worden in het district Nickerie. De Ayurveda geneeskunde is gebaseerd op een holistische benadering en kennis van het èèn-zijn met de natuur en het biedt een weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.

Comments are closed.