EBS Onderstation Kwattaweg krijgt hoognodige upgrading

Werkgroep SNTA houdt hoor-sessie over instelling bestuur
januari 25, 2018
Zesde verkeersdode voor dit jaar genoteerd
januari 25, 2018
Show all

EBS Onderstation Kwattaweg krijgt hoognodige upgrading

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zal vandaag donderdag 25 januari een aanvang maken met het upgraden van het onderstation Kwattaweg, dat in een kritieke fase verkeert. Deze investering wordt gepleegd met financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit onderstation dat onder andere de omgeving Kwatta, het Garnizoenspad en Vijfde Rijweg van elektriciteit voorziet is opgezet in de jaren zestig en is technisch sterk verouderd.

Door de jaren heen zijn er met beperkte beschikbare middelen kleine upgrades uitgevoerd om het onderstation, dat bijkans 50 jaar oud is, operationeel te houden. Door de toenemende vraag naar elektrisch vermogen in deze omgeving heeft dit station zijn ontwerpcapaciteit overschreden, waardoor de betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid niet gegarandeerd kunnen worden.

Het onderstation zal tijdens de rehabilitatie werkzaamheden, die ongeveer 10 maanden zullen duren, niet compleet uit bedrijf worden gehaald. Er zijn tijdelijke voorzieningen getroffen om de energietoevoer naar de klanten te garanderen.

Comments are closed.